Второто издание на Благотворителния тенис турнир на THSN се проведе на 18 юни в София


Untitled design.jpg

За втора поредна година The Human Safety Net (THSN) и Дженерали Застраховане АД организираха Благотворителен тенис турнир в София в помощ на деца и семейства в затруднено положение. Спортното събитие се състоя на 18 юни в Тенис клуб 1882 в столицата, като участие в него взе Главният изпълнителен директор на застрахователното дружество Николай Станчев.

Турнирът беше част от кампанията за набиране на средства Глобално предизвикателство 2022 на инициативата на Група Generali - THSN. Тя се провежда във всички 23 държави от мрежата на THSN, сред които е и България. Кампанията има за цел набирането на дарения за партньори от неправителствения сектор.

Това беше второто издание на благотворителното събитие, като през 2021 г. се проведе първият тенис турнир на THSN. Организаторите разшириха обхвата на събитието през тази година, като включиха в кампанията и град Пловдив. Турнирът там се състоя на 4 юни, а специален гост беше шесткратният олимпийски медалист Йордан Йовчев.

У нас THSN България и Дженерали Застраховане АД работят с Фондация За Нашите Деца, която подкрепя деца и семейства, живеещи в затруднено положение. Всички събрани средства по време на двата тенис турнира в София и Пловдив, както и в рамките на цялото Глобално предизвикателство 2022, ще бъдат използвани за осигуряването на помощ, за период от 1 година, на деца с увреждания и трудности в развитието и на такива, живеещи в уязвима среда.

Събитието в столицата беше отворено за посетители. Подобно на Пловдив и в София всеки желаещ имаше възможност да се сдобие с тенис топка, подписана от бившата първа ракета на България Цветана Пиронкова срещу дарение.

Инициативата The Human Safety Net

The Human Safety Net (THSN) е международна инициатива, в която хора помагат на хора. Програмите, по които тя работи, подкрепят уязвими семейства и малки деца, както и интегрират бежанци в обществото, посредством намирането на работа. THSN си сътрудничи с компании и фондации, за да разшири обхвата на целите си. Инициативата е създадена от Generali през 2017 г., като днес тя е активна в 23 държави и си партнира с 61 неправителствени организации.

В България THSN подпомага деца и родители, които живеят в уязвима среда, като си партнира с фондация За нашите деца по програмата Да дадем път на услугите за ранно детско развитие. От края на 2019 г. до началото на 2022 г. по инициативата е осигурена помощ за 1830 деца и 2620 родители. Само за 2021 г. по програмата са подпомогнати повече от 910 деца и семейства в 15 населени места в страната.

Усилията на THSN България и на фондацията са насочени към осигуряването на достъп до разнообразни услуги медицински и социални услуги за децата в нужда на възраст до 6 години. Това включва ранна детска интервенция, кинезитерапия, музико и арт-терапия, кинезитерапия и други.

Също така средствата се използват за осигуряването на подкрепа за семейства, при които има риск от изоставяне на дете, както и на родители с деца в неравностойно положение.

Глобално предизвикателство на THSN 2022

Глобалното предизвикателство на THSN е кампания за набиране на дарения в подкрепа деца, семейства и бежанци. През 2021 г. се проведе нейното първо издание, в което се включи и България. В рамките на няколко седмици групата на THSN успя да набере 250 000 евро, които бяха насочени към 19 различни проекта в отделни държави.

У нас доброволците на THSN и служителите на Дженерали Застраховане АД успяха да наберат средства в размер на 10 200 лв. Те бяха насочени към Фондация За Нашите Деца. Кампанията през 2022 г. включва провеждането на различни активности, в които участват служители на Дженерали Застраховане АД, както и други доброволци. Освен Благотворителните тенис турнири в Пловдив и София, кампанията включва още състезанието Направи крачка към доброто!, чиято цел е отброяването на направените от участниците крачки в рамките на един месец – от 1 до 30 юни 2022 г.

Всички инициативи от Глобалното предизвикателство на THSN в България можете да разгледате тук: https://act.thehumansafetynet.org/events/bulgaria-2022