Г-н Юри Копач получи награда За цялостен принос в развитието на българското застраховане


Изпълнителният директор на Дженерали Застраховане АД г-н Юри Копач получи най-високото отличие на тазгодишните награди Застраховател на годината, организирани от фондация Проф. д-р Велислав Гаврийски и Асоциацията на българските застрахователи. Той стана носител на признанието За цялостен принос в развитието на българското застраховане.

Наградата на г-н Копач беше връчена от председателя на Управителния съвет на Асоциация на българските застрахователи Константин Велев по време на официалната церемония, провела се на 19 май 2022 г.

Наградите на фондацията са едни от най-дългогодишните и престижни във финансовия сектор в България, като те се присъждат от 1998 г. насам. Изборът на отличените се прави според утвърдени от Управителния съвет на браншовата асоциация оценъчни критерии, които могат да бъдат намерени на сайта на фондацията.

Г-н Юри Копач има дългогодишен професионален път в областта на застраховането. Неговата кариера в сектора започва през 1997 г. През 2002 г. той става директор Автомобилно застраховане и член на Управителния съвет на ЗАД Виктория. През 2012 г. г-н Копач е назначен за заместник изпълнителен директор на дружеството.

След сливането на ЗАД Виктория с Дженерали България Холдинг през 2015 г. той става изпълнителен директор и член на Управителния съвет на обединеното дружество Дженерали Застраховане АД.

От 2018 г. г-н Юри Копач изпълнява длъжността заместник-председател на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи.