Philippe Donnet е избран за най-добър Главен изпълнителен директор в застрахователния сектор


Милано – Главният изпълнителен директор на Група Generali Филип Доне (Philippe Donnet) е отличен в категорията “Най-добър главен изпълнителен директор” в застрахователния сектор в класацията за 2022 г. на специализираното издание Institutional Investor.

Главният финансов директор на Групата Кристиано Бореан (Cristiano Borean) печели първото място в своята категория. Експертите Връзки с инвеститорите и рейтинговите агенции на Generali получават призовете за “Най-добър екип”, а колегите Джулия Рафо (Giulia Raffo) и Родолфо Свара (Rodolfo Svara) - отличията за първо и второ място за “Най-добри професионалисти” в своята категория. Екипът е отличен също за “Най-добра програма за връзки с инвеститорите” и “Най-добро събитие” в тази сфера.

Generali се класира на първо място и в категориите “Екологично, социално и корпоративно управление (ESG)” и “Най-добър борд”.

Главният изпълнителен директор на Група Generali Филип Доне (Philippe Donnet) коментира: Това постижение потвърждава изключителните професионални качества на нашия екип, който е силно ангажиран с устойчивия растеж на Generali. Също така, то показва позитивния диалог, който имаме с финансовата общност и говори за нашата ESG стратегия.”.

Класацията Institutional Investor отразява представянето и постиженията на 1380 професионалисти и инвеститори от 632 компании в сферата на финансовите услуги.

В нея Главните изпълнителни директори се оценяват според критерии, като доверие към тях, лидерство и комуникация. За финансовите директори критериите са – разпределение на капитала, финансово управление и комуникация. В категориите за “Връзка с инвеститорите” критериите включват качество на представяната финансова информация, познаване на бизнеса и пазара, и други.