Generali получи признание от Institutional Investor


→ Компанията е сред „Най-уважаваните компании“ в застрахователния сектор
→ Признания и за Изпълнителния директор на Групата, Philippe Donnet, Финансовия директор на Групата, Cristiano Borean и ръководителя на връзките с инвеститорите и агенцията за рейтинги, Giulia Raffo

Милано – Generali получи признание като една от „Най-уважаваните компании“ в застрахователния сектор в годишното класиране на Изпълнителния екип на Европа на Institutional Investor, специализираното списание и независима изследователска компания в областта на международните финанси.

Institutional Investor награди Изпълнителния директор на Група Generali Philippe Donnet, който зае второ място в категорията „Най-добър Изпълнителен директор“. Финансовият директор на Групата, Cristiano Borean и ръководителят на връзките с инвеститорите и рейтинговите агенции, Giulia Raffo, заеха първо място в категориите съответно „Най-добър Финансов директор“ и „Най-добър IR специалист“.

Generali също беше класирана сред най-добрите компании в категориите „Най-добра IR програма“ и „Най-добър инвеститор/анализатор събитие“ и зае първо място като „Най-добър IR екип“.

Класацията на Institutional Investor отразява оценките на над 1500 професионалисти и инвеститори от около 600 компании за финансови услуги. Главните изпълнителни директори бяха оценени по критериите за доверие, лидерство и комуникация, докато финансовите директори бяха оценени въз основа на разпределение на капитала, финансовото управление и комуникация. Бяха изследвани редица фактори, за да се оценят дейностите по връзки с инвеститорите, включително презентационни умения, качество на финансовата информация, бизнес и пазарни познания, както и реактивността и репутацията на компанията. 


За ДЖЕНЕРАЛИ ГРУП

Дженерали Застраховане АД е една от водещите застрахователни компании в България и е част от Generali Group.

Generali е един от най-големите доставчици на застрахователни услуги и такива, свързани с  управлението на активи в световен мащаб. Създадена през 1831 г., тя присъства в 50 страни по света с общ премиен приход от над 70,7 милиарда евро за 2020 г. С повече от 72 000 служители, обслужващи 65.9 милиона клиенти, Групата има водеща позиция в Европа и нарастващото присъствие в Азия и Латинска Америка. Стремежът на Generali е да бъде партньор за цял живот на своите клиенти като предлага иновативни и персонализирани решения, благодарение на развитата си дистрибуторска мрежа. В Австрия, Централна, Източна Европа и Русия, Групата оперира чрез регионалния си офис в Прага, като е в топ три на застрахователните компании в региона. През 2021 г. Generali Group празнува своята 190-а годишнина.

„Дженерали Застраховане” АД е дружество със седалище в Република България, гр. София, бул. ”Княз Александър Дондуков” № 68, ЕИК 030269049  и притежава  лиценз за извършване на застрахователна дейност – Решение №1 на Националния съвет по застраховане от 26.03.1998 г.  „Дженерали Застраховане” АД е част от Група Дженерали, вписана под №26 в Регистъра на застрахователните групи към Института за надзор на застрахователни компании (IVASS) в Италия.

Документи за изтегляне

Generali получи признание от Institutional Investor 227.29kb