Главният изпълнителен директор на Група Generali получи високо отличие за корпоративно-социална отговорност


Асоциацията за външна политика (Foreign Policy Association) връчи своята престижна награда за корпоративно-социална отговорност на Главния изпълнителен директор на Група Generali Филип Доне (Philippe Donnet). Отличието е признание за приноса на Доне към устойчивостта, която е  в основата на стратегията на компанията “Партньор за цял живот 24: Двигател на растежа”.

Наградата за корпоративно-социална отговорност на организацията се връчва на компании и техните ръководители, които са ангажирани с подкрепата на общностите, в които работят. Асоциацията за външна политика е най-старият американски мозъчен тръст, като в него влизат представители, както на демократите, така и на републиканците в САЩ. Тя работи за повишаване на информираността и разбирането за външната политика на Щатите, както и за глобалните проблеми. Организацията насърчава гражданите да участват във външнополитическия процес.

Сред носителите на наградата досега са Петер Брабек, който е бивш председател на Nestle, сър Джон Бонд, бивш председател на HSBC Holdings, Андерс Далвиг, бивш президент и Главен изпълнителен директор на IKEA, Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд и други.

Филип Доне коментира: “Тази награда е доказателство за силния ангажимент, който Generali има към изграждането на по-справедливо и устойчиво общество. Устойчивостта е залегнала в стратегията на Generali и ние вярваме, че да бъдеш отговорен не означава да предприемеш просто едно действие. Отговорността е начин на мислене, насочено към подкрепата на общностите, в които работим. Готови сме да насърчим партньорствата между публичния и частния сектор за предвиждане и преодоляване както на климатичните, така и на социалните предизвикателства, защото силно вярвам, че устойчивото бъдеще изисква време, отдаденост, визия и преди всичко сътрудничество”.