Generali представя обновен клиентски портал за онлайн управление на своите услуги


Дженерали Застраховане АД, една от водещите застрахователни компании в България, представи обновения си клиентски портал – My Generali, който позволява на всички клиенти да плащат вноски и да подновяват застрахователните си полици, изцяло онлайн. Порталът и приложението са разработени от технологичната компания Софтуер Груп и са в съответствие със стратегията за дигитализиране Дженерали.

Всички настоящи потребители на Дженерали, които имат сключена полица Каско, Гражданска отговорност, Домашно имущество или пакет Автогрижа, сега могат да управляват застрахователното си портфолио в реално време през интуитивния онлайн портал. Проектът е част от иновативна платформа за продажба и управление на застраховки през дигитални канали, разработена от Софтуер Груп, ключов елемент в стратегия GENERALI 2021 на водещата застрахователна компания.

„My Generali“ е уникално и иновативно решение за нашите клиенти, с цел оптимизация на процесите и по-висока удовлетвореност. Смятаме, че за нашите клиенти, порталът „My Generali“ ще бъде изключително удобство и ще задоволи техните нужди, за бързо и сигурно онлайн обслужване по техните застрахователни договори“, сподели Радослав Димитров, Изпълнителен Директор и член на УС на Дженерали Застраховане АД.

Потребителите на портала могат да осъществяват онлайн плащания, които следват стандарти за сигурност на Visa и Mastercard. 

„Пандемията от COVID-19 превърна дигитализацията на застрахователните услуги в абсолютна необходимост и ускори промяната в потребителските нагласи и поведение, което ще окаже траен ефект върху индустрията. Щастливи сме, че партнираме на компании като Дженерали в сферата на дигиталната трансформация и помагаме на един от водещите застрахователи у нас да осигури на клиентите си бързо, удобно и ефективно обслужване в новия дигитален свят,“ коментира Калин Радев, главен изпълнителен директор на Софтуер Груп.

Предвижда се в следващите фази на проекта, да се имплементират функционалности, позволяващи закупуване на полици през онлайн портала и чрез мобилно приложение, плащане чрез ePay, както и възможност клиентите да завеждат щети и да проследяват статуса им.

За ДЖЕНЕРАЛИ ГРУП

Дженерали Застраховане АД е една от водещите застрахователни компании в България и е част от Generali Group.

Generali е един от най-големите доставчици на застрахователни услуги и такива, свързани с  управлението на активи в световен мащаб. Създадена през 1831 г., тя присъства в 50 страни по света с общ премиен приход от над 69,7 милиарда евро за 2019 г. С близо 72 000 служители, обслужващи 61 милиона клиенти, Групата има водеща позиция в Европа и нарастващото присъствие в Азия и Латинска Америка. Стремежът на Generali е да бъде партньор за цял живот на своите клиенти като предлага иновативни и персонализирани решения, благодарение на развитата си дистрибуторска мрежа. В Австрия, Централна, Източна Европа и Русия, Групата оперира чрез регионалния си офис в Прага, като е в топ три на застрахователните компании в региона. 

„Дженерали Застраховане” АД е дружество със седалище в Република България, гр. София, бул. ”Княз Александър Дондуков” № 68, ЕИК 030269049  и притежава  лиценз за извършване на застрахователна дейност – Решение №1 на Националния съвет по застраховане от 26.03.1998 г.  „Дженерали Застраховане” АД е част от Група Дженерали, вписана под №26 в Регистъра на застрахователните групи към Института за надзор на застрахователни компании (IVASS) в Италия.

ЗА СОФТУЕР ГРУП

Софтуер Груп е глобална технологична компания, фокусирана в разработването и предлагането на дигитални канали (digital channels) и интеграционни решения за институции, които предлагат финансови услуги. Създадена през 2009-та година, компанията оперира от 9 офиса по целия свят и има клиентска база в над 70 страни. Централата се намира в София, България, а останалите офиси са базирани в Австралия, Египет, Гана, Индия, Кения, Мексико, САЩ и Филипините. Сред клиентите на компанията са организации като Bill & Melinda Gates Foundation, MasterCard & MasterCard Foundation, International Finance Corporation (IFC), the World Bank, Asia Development Bank, 7 от 10-те най-големи
микрофинансиращи мрежи, Asia Confederation of Credit Unions (ACCU), Allianz Bank Bulgaria, Atlantic Bank, Bank South Pacific, Commercial International Bank Egypt (CIB), и др.  За повече информация: https://www.softwaregroup.com/

Документи за изтегляне

Generali представя обновен клиентски портал за онлайн управление на своите услуги 168.67kb