Група Generali стартира кампания за набиране на средства за Турция и Сирия


През миналата седмица Турция претърпя най-мощното земетресение от 1939 г. насам. Природното бедствие заедно със студеното време и продължаващата епидемия от холера са причина милиони хора в южната ни съседка и Сирия да се нуждаят от спешна хуманитарна помощ.

Повече от 20 000 са потвърдените смъртни случаи след силното земетресение, което засегна двете страни на 6-ти февруари. Броят на починалите и ранените се очаква да нараства в следващите дни докато текат спасителните акции.

В отговор на бедствието Група Generali взе решение да дари 500 000 евро на УНИЦЕФ, която в момента помага за осигуряването на спешни доставки на храна, чиста вода, хигиенни продукти, дрехи, медикаменти и други за засегнатите хора. Част от средствата ще бъдат насочени и към няколко местни организации, избрани със съдействието на подразделението на компанията в Турция Generali Sigorta.

В ход е и глобална кампания за набиране на средства, организирана от групата. Размерът на събраните дарения ще бъде удвоен от Generali, като те ще бъдат използвани за осигуряването на помощ за засегнатите райони.

В допълнение на локално ниво Generali Sigorta провежда кампания сред своите служители, която помага на местни организации в Турция. Събраните от нея средства също ще бъдат удвоени от дружеството.