Започва националният конкурс „Млад застраховател“ на ВУЗФ


VUZF_Konkurs_Mlad_Zastrohovate_FB_event.jpg

Най-добрите ще спечелят стипендии за обучение и стажове в най-големите застрахователни компании

Официално, от 1 април, стартира новият ежегоден национален конкурс за студенти и млади специалисти „Млад застраховател“. Той се организира от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), с институционалната подкрепа на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), а участниците в него имат възможност да се състезават за стипендии за обучение в магистърска програма „Застрахователен бизнес и риск мениджмънт” във ВУЗФ, както и за стажове и практики в най-големите застрахователни дружества в страната, където да сложат начало на професионалната си кариера.

Всеки, който иска да се включи в „Млад застраховател“, трябва до 15 юни 2021 г. да се регистрира за участие чрез попълване на регистрационна форма сайта на ВУЗФ, както и да подготви есе в обем 3-5 страници по една от следните теми по избор:

  1. Застрахователната култура на българите
  2. Влиянието на COVID – 19 върху пазара на застрахователни продукти
  3. Как ще се промени застрахователният бизнес в бъдеще според вас?
  4. Дигитализация и онлайн продажби, или традицията и традиционните канали за дистрибуция на застрахователни продукти?

Право да участват в конкурса имат всички студенти от всички висши училища и колежи в България, независимо от степента и формата им на обучение, както и млади специалисти до 35 г., работещи в застрахователни компании и застрахователни брокери.

Големият победител ще спечели 1500 евро - пълна стипендия от ЗАД „Армеец“ за обучение в магистърска програма „Застрахователен бизнес и риск мениджмънт” във ВУЗФ и право на едномесечен стаж в компанията лидер в автомобилното застраховане.

Отличеният на второ място ще получи 600 лв. стипендия за обучение в същата магистърска програма и право на едномесечен стаж в “Дженерали Застраховане”, а наградата за трето място ще бъде осигурена от ВУЗФ – 20% стипендия за обучение в същата магистърска програма. Крайният срок за изпращане на есетата е 15 юни 2021 г. на email: [email protected]. Победителите ще бъдат обявени и наградени в края на юни 2021 г.

Целта на „Млад застраховател“ е да насочи вниманието към значението на застрахователния бизнес и възможностите, които предлага за професионално развитие на младите хора, както и да подчертае неговата роля в икономиката и обществото като цяло.  

Учредяването му е продължение на мисията на ВУЗФ да бъде ефективен мост между образованието и бизнеса и се организира по повод юбилея на друг успешен и доказал се състезателен студентски формат – „Млад одитор“. По случай 10-ия юбилей на „Млад одитор“ ВУЗФ продължава и надгражда тази успешна практика, създавайки нов конкурс, но в областта на застраховането – „Млад застраховател“.

Партньори в първото издание на конкурса са ЗАД „Армеец” АД и “Дженерали Застраховане” АД.

Повече подробности за конкурса, пълният регламент и условията за участие, вижте на сайта https://vuzf.bg/.

 

За ДЖЕНЕРАЛИ ГРУП

Дженерали Застраховане АД е една от водещите застрахователни компании в България и е част от Generali Group.

Generali е един от най-големите доставчици на застрахователни услуги и такива, свързани с  управлението на активи в световен мащаб. Създадена през 1831 г., тя присъства в 50 страни по света с общ премиен приход от над 69,7 милиарда евро за 2019 г. С близо 72 000 служители, обслужващи 61 милиона клиенти, Групата има водеща позиция в Европа и нарастващото присъствие в Азия и Латинска Америка. Стремежът на Generali е да бъде партньор за цял живот на своите клиенти като предлага иновативни и персонализирани решения, благодарение на развитата си дистрибуторска мрежа. В Австрия, Централна, Източна Европа и Русия, Групата оперира чрез регионалния си офис в Прага, като е в топ три на застрахователните компании в региона. През 2021 г. Generali Group празнува своята 190-а годишнина.

„Дженерали Застраховане” АД е дружество със седалище в Република България, гр. София, бул. ”Княз Александър Дондуков” № 68, ЕИК 030269049  и притежава  лиценз за извършване на застрахователна дейност – Решение №1 на Националния съвет по застраховане от 26.03.1998 г.  „Дженерали Застраховане” АД е част от Група Дженерали, вписана под №26 в Регистъра на застрахователните групи към Института за надзор на застрахователни компании (IVASS) в Италия.

Документи за изтегляне

Започва националният конкурс „Млад застраховател“ на ВУЗФ 186.35kb  
Регламент за провеждане на Националния конкурс Млад застраховател 2021 318.55kb