Глобално присъствие

Накратко

GENERALI е основен фактор в световната застрахователна индустрия - стратегически и изключително важен сектор за растежа, развитието и благосъстоянието на модерните общества. През почти 200 годишната ни история, ние сме изградили една мултинационална група, която присъства в повече от 50 страни и близо 70 000 служители. 
През последните години преминахме през голяма стратегическа реорганизация, която ни позволи да насочим своето внимание към основния си бизнес, както и към по-голяма дисциплина в управлението на активите си. Стремим се към едно опростено и прозрачно управление. Този процес ни доведе в нова фаза, основана на по-ефективни бизнес модели, иновативни търговски стратегии и по-силна световна марка.

Ние сме силно ангажирани с корпоративната социална отговорност - ангажимент, който сме възпрели не само в работата си като застрахователи, но и като призвание извън бизнеса.

Един от водещите застрахователи в света

 


Глобално присъствие

От самото начало, голямото ни международно призвание е една от най-силните ни страни. Нашата географска диверсификация е балансирана между страни като Италия, Германия и Франция и пазари с големи перспективи за растеж (Източна Европа), както и развиващите се страни в Азия и Латинска Америка. 

Световното ни присъствие е най-голямата ни сила: GENERALI е голяма, европейски ориентирана компания, която продължава да развива селективно присъствието си и в Азия и Южна Америка. 

По-специално, ние сме водещият застраховател в Италия и вторият по големина в Германия. Във Франция сме на седмо място в животозастрахователния сегмент (4,9% от пазара) и шести в общото застраховане (4,6%). 

Гордеем се с разнообразното ни присъствие в Австрия, Централна, Източна Европа и Русия, където Групата е безспорен лидер по отношение на рентабилността, с комбинирано съотношение сред най-добрите в сектора. Ние сме сред първите три лидери на пазара в Чехия, Унгария и Словакия. 

От януари 2018 г. реорганизираният отдел Global Lines & International Regions and Countries включва Испания, Швейцария, Ирландия, Гърция, Дубай, Белгия, Холандия и регионите на Азия и Америка и Южна Европа. 

С цел развитие на бизнеса с глобални достижения Global Business Lines предоставят достъп до интегрирани решения за застраховане и съдействие за покриване на бизнес рисковете по отношение на служители и активи, свързани с имущество и хора, включващи четири звена: Generali Global Corporate & Commercial, Generali Employee Benefits,Generali Global Health и Europ Assistance. 

 

КЛЮЧОВИ ЦИФРИ НА ГРУПАТА (€ MLN)

 

2019 г. 

2018 г.

GROSS WRITTEN PREMIUMS 

69,785 

66,691
OPERATING RESULT 5,192 4,857 
NET PROFIT 2,670 2,309
GROUP SHAREHOLDER'S EQUITY 28,360 23,601

Данните са към 31 декември 2018г.

 

2018 БРУТО ЗАПИСАНИ ПРЕМИИ: 67 МЛРД. ЕВРО
ЕВОЛЮЦИЯ НА ПРЕМИЙНИЯ ПРИХОД ПО ГЕОГРАФСКА ОБЛАСТ

Годишен приход