Нашите офиси
     

Глобално присъствие

Накратко


GENERALI е основен фактор в световната застрахователна индустрия - стратегически и изключително важен сектор за растежа, развитието и благосъстоянието на модерните общества.
През почти 200 годишната ни история, ние сме изградили една мултинационална група, която присъства в повече от 50 страни и близо 70 000 служители. 

През последните години преминахме през голяма стратегическа реорганизация, която ни позволи да насочим своето внимание към основния си бизнес, както и към по-голяма дисциплина в управлението на активите си. Стремим се към едно опростено и розрачно управление. Този процес ни доведе в нова фаза, основана на по-ефективни бизнес модели, иновативни търговски стратегии и по-силна световна марка.


Ние сме силно ангажирани с корпоративната социална отговорност - ангажимент, който сме възпрели не само в работата си като застрахователи, но и като призвание извън бизнеса.

 

Данните са към 31 декември 2018г.


Глобално присъствие

От самото начало, голямото ни международно призвание е една от най-силните ни страни. Нашата географска диверсификация е балансирана между страни като Италия, Германия и Франция и пазари с големи перспективи за растеж (Източна Европа), както и развиващите се страни в Азия и Латинска Америка.
Световното ни присъствие е най-голямата ни сила: GENERALI е голяма, европейски ориентирана компания, която продължава да развива селективно присъствието си и в Азия и Южна Америка.
По-специално, ние сме водещият застраховател в Италия и вторият по големина в Германия. Във Франция сме на седмо място в животозастрахователния сегмент (4,9% от пазара) и шести в общото застраховане (4,6%).
Гордеем се с разнообразното ни присъствие в Австрия, Централна, Източна Европа и Русия,където Групата е безспорен лидер по отношение на рентабилността, с комбинирано съотношение сред най-добрите в сектора. Ние сме сред първите три лидери на пазара в Чехия, Унгария и Словакия.
От януари 2018 г. реорганизираният отдел Global Lines & International Regions and Countries включва Испания, Швейцария, Ирландия, Гърнси, Дубай, Белгия, Холандия и регионите на Азия и Америка и Южна Европа.
С цел развитие на бизнеса с глобални достижения Global Business Lines предоставят достъп до интегрирани решения за застраховане и съдействие за покриване на бизнес рисковете по отношение на служители и активи, свързани с имущество и хора, включващи четири звена: Generali Global Corporate & Commercial, Generali Employee Benefits,Generali Global Health и Europ Assistance.

 

КЛЮЧОВИ ЦИФРИ НА ГРУПАТА (€ MLN)

 

Данните са към 31 декември 2018г.

 

                         

                         2018 БРУТО ЗАПИСАНИ ПРЕМИИ: 67 МЛРД. ЕВРО

              ЕВОЛЮЦИЯ НА ПРЕМИЙНИЯ ПРИХОД ПО ГЕОГРАФСКА ОБЛАСТ